24 feb 2005

Tv-zenders veranderen van plaats!

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari verandert een aantal televisiekanalen in onze regio van plaats. Dat betekent dat de bewoners de frequenties van hun televisietoestel opnieuw moeten instellen.

Met deze zenderherschikking wil MixtICS, een Telenetdochter, zijn netwerk verbeteren om een aantal nieuwe toepassingen mogelijk te maken. Interactieve digitale televisie (iDTV) is daarvan de belangrijkste. Telenet zal in de loop van 2005 iDTV lanceren. Dankzij iDTV zullen mensen op hun huidige toestel naar veel meer kanalen kunnen kijken. Ze bepalen bovendien zelf het tijdstip waarop ze het programma van hun keuze bekijken. iDTV biedt nog tal van andere voordelen, zoals e-mailen, chatten en bankieren via televisie, of het oproepen van allerlei overheidsinformatie.

Omdat de klanten hun televisie klaar zouden hebben voor deze frequentiewijzigingen krijgen alle bewoners een huis-aan-huisfolders eerstdaags in de bus. Daarin staat onder andere een concreet stappenplan voor het herinstellen van de zenders. Er zit ook een handig overzicht bij van alle zenders die vanaf 26 februari op een andere frequentie te zien zijn.

Na de zenderherschikking zou het in uitzonderlijke gevallen kunnen dat sommige TV-programma’s gestoord of niet meer te bekijken zijn. Dit kan komen door de bekabeling binnenshuis of doordat de televisie niet voorzien is van de vereiste moderne technieken. Met een recentere videorecorder die men kan herprogrammeren is het probleem zo opgelost.

In gemeenten waar vroeger twee regionale zenders te zien waren, is na 27 februari nog 1 regionale zender beschikbaar, zo wil trouwens ook het mediadecreet. In Geraardsbergen zal Kanaal 3 te ontvangen zijn. Lierde en Brakel zullen AVS ontvangen en voor Bever is dit RingTv.

MixtICS heeft in elke regio een infostand waar klanten terecht kunnen voor meer informatie. In Geraardsbergen is dit aan Sporthal “De Kriebel”, Groteweg 23. Deze infostand is bemand op zaterdag 26 en zondag 27 februari, telkens van 10 tot 17 uur.

Voor meer informatie kan je terecht op www.zenders.be of bellen naar 015/ 33 50 50.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background