21 mei 2007

Tv-ploeg volgt Dean in zijn stad

De prestaties van Dean Delannoit in Idool 2007 zorgen ervoor dat Geraardsbergen reeds enkele weken op zijn kop staat. De voorbije twee weken volgden honderden fans de live-uitzending op een reuzenscherm op de Geraardsbergse Markt, en ook nu vrijdag 25 mei zal dit het geval zijn. Ook bij de Geraardsbergse lokale radio MIG volgen ze de avonturen van de sympathieke Dean op de voet. Het “Geraardsbergse Idool” was reeds enkele keren te gast in de MIG-studio, en de voorbije twee weken slaagde MIG er ook in om Dean nog op antenne te brengen net voor aanvang van de Idooluitzending. Deze gesprekken waren tevens live te volgen op de Markt. Ook nu vrijdag zal de MIG-productiewagen op de Markt opgesteld staan, en is er een reportageploeg aanwezig om terug via de radio voor een live-uitzending te zorgen.

Bij VTM is men momenteel volop bezig met de voorbereidingen van de finale. Zaterdag en maandag was een cameraploeg in de Oudenbergstad aanwezig om opnames te maken. Er werden eveneens opnames gemaakt in de MIG-studio. Fragmenten van deze opnames zullen ook tijdens de show uitgezonden worden.

Ook in Geraardsbergen zelf worden voorbereidingen getroffen voor volgende vrijdag, want dan verwacht men een ware volkstoeloop op de Markt. Dean zal dan per helikopter overgevlogen worden, en zal om 19 uur stipt “Rockin’ in a free world” zingen op het podium boven de Brugstraat. Onmiddellijk na het optreden zorgt MIG op het podium voor de wekelijkse Dean-kwis. Verder zal Dean in de Idool-studio nog “Ain’t no sunshine”, “She’s the one”, “So many ways” en “Started me up” brengen. Samen met Esther zingt hij ook nog het duet “I want you to want me”. Vanaf 20u30 tot 23 uur is het ganse gebeuren terug te volgen via het grote scherm dat deze keer zal opgesteld staan tussen de Brugstraat en de Vredestraat. Op die manier kan de volledige oppervlakte van de Markt optimaal gebruikt worden voor de duizenden enthousiaste supporters die er verwacht worden.
De Geraardsbergenaars geloven in de winstkansen van Dean, want op de vergadering werd beslist om een after-party met veel ambiance te voorzien. Vrijdagavond moet er dus nog voor een laatste maal massaal gestemd worden voor “Deantje”, en dan krijgt het volksfeest zeker nog een staartje.

Zestig jaar geleden stond de Geraardsbergse Markt vol, bij de huldiging van Europees bokskampioen Cyrille Delannoit. Vrijdag zal de geschiedenis zich ongetwijfeld herhalen voor het achterneefje van de Geraardsbergse “Tarzan”.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background