9 sep 2009

Tumultueuze gemeenteraad

Het was een bewogen gemeenteraad dinsdagavond in Geraardsbergen. Door een gebrek aan raadsleden van de meerderheidscoalitie, begon de vergadering meer dan een half uur te laat. In extremis moesten nog enkele raadsleden opgetrommeld worden.

Nog maar net begonnen, verlieten de fractieleden van Vlaams Belang de gemeenteraad. Zij deden dat uit protest tegen de schepenambt van Guido De Padt. Hij combineert sinds kort de functies van regeringscommissaris, schepen en OCMW-voorzitter.

“Ik vind het niet kunnen dat iemand die een lucratieve job als regeringscommissaris in de schoot geworpen krijgt, en hiervoor zwaar betaald wordt door de belastingbetaler, nog andere jobs cumuleert” zegt fractieleider Dieter Van den Bergh (Vlaams Belang).

“Men kan zich de vraag stellen hoe men een dergelijke job goed en met ernst kan uitvoeren als men daarbij nog schepen en OCMW-voorzitter is” aldus Van den Bergh.

De Padt genoot tijdens het tumult van een weekje vakantie.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background