27 feb 2013

Treinsoap bij pendelaars blijft aanhouden

Sinds de brand op 6 februari in het seinhuis van Geraardsbergen hebben de pendelaars al heel wat meegemaakt. Afgelaste treinen, veel te korte treinstellen en veel vertragingen. Woensdag slaagde een machinist er in om ook de stopplaatsen te vergeten.

Normaal stopt de trein van Denderleeuw naar Geraardsbergen in in Appelterre en Idegem. Bij de trein met vertrek om 17u25 in Denderleeuw was dit echter niet het geval. Enkel in Ninove werd er gestopt waarna de trein aan hoge snelheid richting Oudenbergstad reed. Eens aangekomen in Geraardsbergen zat er voor de tientallen gestrande reizigers niets anders op dan te wachten op de volgende trein richting Denderleeuw.

Twee gestrande reizigers, Hilde Vander Biest en Carolina Ongenaert uit Smeerebbe-Vloerzegem, kunnen echt niet meer lachen met deze NMBS toestanden: “Al een maand worden we gegijzeld door de NMBS. ’s Morgens weten we niet wanneer er een trein zal aankomen, of er nog plaats zal zijn op de treinstellen en ’s avonds weer dezelfde problemen. We zijn echt benieuwd of komende maandag alle miserie zal voorbij zijn.”

Navraag bij de Geraardsbergse onderstationschef leert ons dat er verzekerd wordt dat aanstaande maandag terug normaal treinverkeer mogelijk zal zijn richting Edingen en Zottegem.

 

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background