10 feb 2016

Treinreizigers niet tevreden met perrons in Moerbeke

Burgemeester Guido De Padt en gemeenteraadslid Lieve Dauw reageren op een uitspraak van spoorwegbaas Jo Cornu.

Burgemeester Guido De Padt en gemeenteraadslid Lieve Dauw reageren op een uitspraak van spoorwegbaas Jo Cornu. Om meer reizigers naar de trein te lokken moeten volgens de NMBS de perrons verhogen. Die zijn nu in de meeste gevallen 28 centimeter hoog, terwijl de instap van de trein op 76 centimeter ligt. Zowel op de lijn Geraardsbergen – Denderleeuw, als op de lijn Geraardsbergen – Edingen zijn alle perrons gemoderniseerd en verhoogd, behalve in het station van Viane – Moerbeke. Er is zelfs geen schuilhuisje meer beschikbaar.

Niettegenstaande het station van de Geraardsbergse deelgemeente door een groot aantal pendelaars gebruikt wordt, werd de perronverhoging en heraanleg in Moerbeke door Infrabel niet opgenomen in haar huidige meerjareninvesteringsbudget. Met hun schrijven naar de spporwegbaas en Infrabel hopen burgemeester Guido De Padt en gemeenteraadslid Lieve Dauw op een oplossing voor de schrijnende situatie.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background