1 jan 2006

Toch Eroticafestival in Geraardsbergen

In Geraardsbergen mag Imagination69 nu toch plaatsvinden. Dat heeft de raad van state beslist. Dit evenement is een eroticafestival in openlucht. Het stadsbestuur van Geraardsbergen gaf eerst de toestemming om het festival te organiseren maar kwam later op die beslissing terug. De organisator trok tegen de weigering naar de raad van state en die schorst het weigeringsbesluit van het schepencollege. Het evenement is nogal grootschalig.

Op de Atembeekse weiden worden negenduizend kampeerders verwacht. 250 standhouders komen er hun mooiste erotische spullen aan de man brengen. De motivatie om de eroticabeurs te weigeren was dat het niet eenvoudig is om negenduizend kampeerders op een veilige manier en zonder overlast voor de inwoners op te vangen in Geraardsbergen.

Omwille van de beslissing van de raad van State geeft de stad nu toch toestemming. Het stadsbestuur gaat wel een belasting op vertoningen invoeren waarmee het de organisatie treft, maar ook alle andere evenementen die meer dan tienduizend toeschouwers lokken. Burgemeester Guido De Padt ziet daar geen graten in want dergelijke belasting bestaat ook in Werchter.

 

Verder lezen

Vorige bericht

Jezus gestolen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background