4 mrt 2009

TISJ werkt samen met mentaal gehandicapten

Er bloeit een unieke samenwerking tussen de leerlingen van het 1ste jaar BSO van het Technisch Instituut Sint-Jozef en de bewoners van de instelling Schoonderhage. Daar wonen mensen met een mentale handicap.

Jonge mensen in contact brengen met de zwaksten van onze samenleving, daarin is het Technisch Instituut Sint-Jozef niet aan zijn proefstuk toe. De voorbije jaren was er al een nauwe samenwerking met de senioren van de Maretak te Geraardsbergen.

Nu werden contacten gelegd met het dagcentrum Schoonderhage in Pollare. Na een bezoek van de jongens van het Technisch Instituut Sint-Jozef aan het dagcentrum, was het nu de beurt aan de bewoners van Schoonderhage om naar de school in Geraardsbergen te komen.

Met de vakkundige hulp van de leerlingen van 1B werd een werkstukje in elkaar geknutseld. Voor de TISJ-jongens een ideale gelegenheid om te bewijzen dat zij heel wat in hun mars hebben en dat ze best wat burgerzin hebben.

Scholieren en bewoners van Schoonderhage leerden elkaar tijdens het project kennen als unieke personen. En dat door ongedwongen met elkaar te praten en samen iets te realiseren. In de praktijkles bleek alvast dat TISJ en Schoonderhage samen tot een mooi resultaat kunnen komen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background