24 apr 2009

TISJ haalt zilver

Het team van het Technisch Instituut Sint-Jozef uit Geraardsbergen werd geselecteerd om op 22 april deel te nemen aan de finale van de Elia Technical Education Trophy.

Elia is een electriciteitsnetbeheerder die controle uitoefent op zowat 8400 kilometer aan boven- en ondergrondse hoogspanningsverbindingen en een 800-tal hoogspanningsstations.

In de finale, moesten de 10 beste teams van de Vlaamse Gemeenschap elkaar bekampen in een reeks proeven waarbij hun theoretische en praktische kennis van elektriciteit en hoogspanning werd getest. De wedstrijd is voor de leerlingen een unieke kans om hun kennis op dit gebied te verrijken. Het beste team werd beloond met een reis naar Londen.

Het team van het Technisch Instituut Sint-Jozef behaalde 86,50% van de punten, maar greep met klein verschil net naast de hoofdprijs. Toch ontvangen de leerlingen voor hun tweede plaats een pakket aankoopcheques ter waarde van 400 euro.

Vakleerkracht Vanessa Mally en directeur Luc Dendooven zijn fier op hun team dat was samengesteld uit Jirko Van Lierde, Arnaud De Vos, Cedric Vallez, Jasper Van Der Straeten, Vincent Liessens, Ken Praet, Michael Van Boterdael, Pieter Van Den Dooren, Lars De Raedt en David De Vos van het vijfde en zesde jaar Electro Mechanica.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background