20 jul 2006

Tempelstraat wordt speelstraat

Morgen, vrijdag 21 juli om 14u wordt het startschot gegeven voor de feestelijke opening van de vijfde speelstraat in Geraardsbergen. Vanaf 14u tot 20u wordt de Tempelstraat te Ophasselt afgesloten voor het verkeer en omgedoopt tot een Speelstraat! De kinderburgemeester van de Vrije Basisschool Ophasselt zal op passende wijze de straat symbolische overhandigen aan de kinderen. Met een feestelijke kinderfanfare wordt vervolgens de straat doorkruist.

Op 28 juli, 18 en 25 augustus van 14u tot 20u wordt de Tempelstraat opnieuw speelstraat. Dan wordt het extra uitkijken naar de monitoren van de Mobiele Speelpleinwerking. Met hun fietskarretjes vol spelmateriaal zullen ze borg staan voor boeiende activiteiten.

Speelstraten komen er enkel onder impuls van de buurtbewoners en in samenwerking met het stadsbestuur Geraardsbergen. Enkel de bewoners van de straat hebben toegang met de wagen, maar ze moeten wel stapvoets rijden. Door de straat tijdelijke autoluw te maken krijgen de kinderen meer plaats voor spel en ontspanning. Niet elk kind heeft immers de plaats om veilig te spelen of te fietsen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background