23 jul 2010

Tempelstraat opnieuw speelstraat

Ook dit jaar wordt de Tempelstraat in Ophasselt opnieuw omgetoverd tot een heuse speelstraat. Op vrijdag 23 juli wordt deze plechtig geopend om 14 uur Het zijn de kinderen zelf die voor de opening zorgen. Een speelstraat is een straat die volledig wordt voorbehouden aan spelende kinderen. Ideaal dus voor wie wil hinkelen, badmintonnen of rolschaatsen. Doorgaand verkeer is bij wet verboden. Enkel bewoners mogen stapvoets in de speelstraat rijden. In een speelstraat moeten alle weggebruikers voorrang verlenen aan voetgangers, skaters en spelende kinderen.

Voor Steven De Boe, één van de bezielers van de speelstraat uit Ophasselt, ligt de klemtoon op spelen. “Om het spelen in de speelstraat extra te onderstrepen nodigen we de kinderen uit om hun fietsje of stepje mee te brengen. Voor de kinderen die hun rijtuig het origineelst versieren, hebben we een leuke verrassing in petto! Maar we zetten ook onmiddellijk de grote middelen in. In de straat kunnen de kinderen een springkasteel ontdekken. Dankzij de ondersteuning van de stad en enkele milde giften van vrijwilligers slagen we erin om enkele malen een springkasteel te huren. We hebben ook de reuze uitvoering van jenga, domino en mens-erger-je-niet. De durvers kunnen zelfs een eenwieler uit testen. En van de stad hebben we een spelkoffer ter beschikking gekregen”, zegt De Boe.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background