1 feb 2010

Tekort aan strooizout zorgt voor spekgladde wegen

Het was maandagochtend spekglad op verschillende wegen in Geraardsbergen. Reden was een tekort aan strooizout.

En dat is volgens schepen van openbare werken Patrick Flamez (Sp.a) voor het eerst dat dit gebeurt in Geraardsbergen. “Door de vele sneeuwbuien in december en januari zaten we al met een schaarste aan zout. Ook het afgelopen weekend hebben onze strooidiensten twee keer moeten uitrukken”, aldus de schepen.

Daardoor was het erg glad in heel wat straten in Geraardsbergen. Vooral de kleinere straten konden niet gestrooid worden. Volgens Flamez zijn de stadsdiensten verrast door de plotse sneeuw en gladheid.

Het gebrek aan strooizout moet maandagavond, ten laatste dinsdagvoormiddag verholpen zijn. De stad verwacht een levering van een 7-tal vrachtwagens nieuw strooizout. Goed voor 200 à 250 ton strooizout.

MIG weerman Geert volgt het weer op de voet. Hij voorspelde wel sneeuw voor de nacht van zondag op maandag. Het regionaal weerbericht vind je dagelijks terug onder het menu “weerbericht”.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background