9 jan 2010

Tekort aan strooizout in onze regio

De stad Geraardsbergen kan nog tot woensdag zout strooien op de wegen. Dat zegt schepen van openbare werken Patrick Flamez (Sp.a). Geraardsbergen dreigt net als de rest van Vlaanderen volgende week zonder strooizout te zitten.

Ook in Lierde dreigen er problemen te komen. Volgens schepen Rudy Mortier (Open Vld) kan de gemeente dit weekend nog voldoende strooien. Vanaf volgende week zal er noodgedwongen moeten overgeschakeld worden op zand. Dat doet de sneeuw niet dooien en zorgt enkel voor een betere grip op de baan. Al waait het zout wel snel weg bij de minste wind en zorgt het voor verstoppingen van de rioleringen. De gemeente Lierde beschikt over twee strooimachines. Binnenkort wordt er één nieuwe aangekocht, die ook de sneeuw zal kunnen ruimen. De gemeente gaat ook zuiniger omspringen met het zout, door trager te rijden tijdens het strooien.

In Galmaarden is er nog strooizout voor twee dagen. Daarmee kan het hele grondgebied van groot-Galmaarden gestrooid worden. Volgens burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) wordt er volgende week een nieuwe lading strooizout geleverd. De gemeente Galmaarden is sinds 15 december onafgebroken bezig met het strooien van de wegen.

Bever heeft volgens burgemeester Luc Deneyer (CD&V) geen tekort aan zout.

Het Vlaams Gewest heeft deze winter al 40.000 ton zout uitgestrooid. Dat is de volledige voorraad van een hele normale winter.

Volg het weer in de regio op de voet dankzij het regionaal weerbericht op deze website.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Hunnegem heropend


Thumbnail
Vorige bericht

Afgelast


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background