4 mrt 2016

Technisch Instituut Sint-Jozef wint prestigieuze prijs

De leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Jozef hebben een wedstrijd van het Vlaams Ruimtevaartinstituut gewonnen.

Tijdens een studiebezoek aan de Vlaamse ruimtevaartbeurs in Leuven konden een veertigtal leerlingen van de derde graad alle Vlaamse hoogtechnologische vernieuwingen over de ruimtevaart leren kennen. Ze kregen ook de unieke kans om onze Belgische astronaut Frank De Winne te ontmoeten.   De leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Jozef wonnen er ook een wedstrijd, georganiseerd door het Vlaams Ruimtevaartinstituut. Ze losten vragen op over het dopplereffect, het piekvermogen van ruimtesondes, de ware grootte van satellieten en nog veel meer.  Door hun inzet en technische kennis wonnen ze hierbij de hoofdprijs, namelijk een cheque van 800 euro voor een nieuwe studiereis.
Op woensdag 2 maart kwamen twee CEO’s van de ondersteunende bedrijven de cheque zelf overhandigen aan onze leerlingen. Beiden zijn gerenommeerd op gebied van de ruimtevaarttechnologie.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background