17 sep 2007

Succesvolle sneukeltoer

Gisteren konden de organisatoren van Graag Traag Comités van Geraardsbergen, een organisatie van de ACW koepel, voor hun zesde sneukeltoer rekenen op zo’n 700 deelnemers. Hiermee werd het vorige recordaantal deelnemers ruim overtroffen.

“Dit was ook boven alle verwachtingen gerekend” aldus David Larmuseau. “De reden voor het jaarlijks toenemende succes is de goede formule met mooie en verrassende wegen voor fietsers en voetgangers en een variatie aan sneukels en dit alles tegen zeer democratische prijzen.”

Afgelopen weekend kon de organisatie bovendien rekenen op ideaal fiets- en wandelweer. Dit keer was het centrale punt gevestigd in het Koetshuis van Geraardsbergen. Van hieruit trokken de wandelaars op pad voor een wandeling van zo’n 8 km en de fietsers voor een tocht van 28 km. Na de inspanning bleven de deelnemers onder nazomerzon nog even genieten van een versnapering en werden ervaringen uitgewisseld.

Deze jaarlijkse wandel- en fietshappening kadert in een ruimere sensibiliseringscampagne rond verkeersveiligheid. De zwakke punten waren ook dit jaar weer op het parcours in de verf gezet aangebracht. De komende maanden zullen ze ingebracht worden in discussies over verbeteringen aan het verkeersbeleid in Geraardsbergen.

Volgend jaar, op de derde zondag van september, vindt de 7de editie plaats van de tocht.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background