20 okt 2008

Succesvol jeugdfeest op Stationsplein

Vrijdag 17 oktober was het Dag van de Jeugdbeweging. Ook in Geraardsbergen werd dat gevierd. Het was in Geraardsbergen al de gewoonte dat leden op de Dag van de Jeugdbeweging hun uniform aantrokken om naar school te gaan. Op het Stationsplein stond nu ook een podium waar DJ’s en jonge groepjes hun ding kwamen doen. Jongeren in een uniform van een jeugdbeweging kregen twee gratis consumpties. De dag van de jeugdbeweging werd georganiseerd door de jeugddienst, Jeugdhuis De Ressort, de jeugdraad en het JAC. Op de Dag van de Jeugdbeweging werd eveneens een anti-drugsactie georganiseerd.

“Jeugdbewegingen mogen gerust fier zijn op wat ze presteren”, zegt schepen van jeugd Bram De Geeter. “Het zijn groepen van jongeren die hun vrije tijd belangeloos opofferen om andere jongeren een leuke tijd te bezorgen.” Maar er is meer dan dat. “De vriendschappen die in een jeugdbeweging gesmeed worden, zorgen ervoor dat jonge gasten een sterkere band met Geraardsbergen behouden”, beweert De Geeter.
Voor Geraardsbergen is dat zeer belangrijk, want jonge mensen uit onze streek hebben de neiging om in Gent of Brussel te blijven ‘plakken’ na hun studies. “Het zou misschien eens moeten onderzocht worden”, aldus De Geeter, “maar ik ben er zeker van dat van de jonge Geraardsbergenaars die gaan studeren, er minder leden van een jeugdbeweging uit onze stad wegtrekken dan anderen.”

Het was voor de schepen belangrijk dat het een activiteit zou worden waar iedereen zou kunnen aan deelnemen. Volgens de schepen heeft het weinig zin om iets te organiseren waar enkel leden van jeugdbewegingen zouden naartoe komen. Met de actie was het de bedoeling zoveel mogelijk jongeren warm te maken om bij een jeugdbeweging aan te sluiten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background