11 jan 2021

Subsidie voor restauratie Geraardsbergs Abtenhuis

De restauratie van het Abtenhuis van de Geraardsbergse Sint-Adriaansabdij komt in zicht. In 2003 moest het museum dat er onderdak had, verhuizen omdat het pand in slechte staat was. Sindsdien wachtte de stad op een subsidie van de Vlaamse overheid.


In 2015 werd die al gereserveerd, dit jaar zou die kunnen vrijkomen. Schepen van Cultuur en Erfgoed Ann Panis (Open VLD): “We hebben goede hoop dat de subsidies voor fase 1, die zijn toegekend in 2015, in de loop van dit jaar door de minister worden vrijgegeven. Momenteel staat dit nog op de wachtlijst van projecten. Tot hiertoe bedroeg de gemiddelde wachttijd zo’n 4 tot 6 jaar en dus zullen we binnenkort aan bod komen.”

Schepen van Cultuur en Erfgoed Ann Panis (Open VLD)

De subsidie bedraagt 1.740.116 euro. Dat bedrag is niet voldoende voor de hele restauratie van het pand. De stad past zelf nog 2,2 miljoen euro bij.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background