15 jan 2011

Stuwen worden volgend jaar vernieuwd

Volgend jaar worden de stuwen in Geraardsbergen en Aalst vernieuwd.

Kort na de werken worden ook de vier stuwen die tussen Geraardsbergen en Aalst liggen aangepakt. Wanneer de stuw in Geraardsbergen vernieuwd is, kan er een uitdieping van de Dender gebeuren. Dat kan niet eerder want de grootte van de stuwen is momenteel beperkt. Daardoor is de Dender nu verdiepen zinloos en kan het voor problemen zorgen.

Een uitdieping is niet hetzelfde als baggeren.Vaak wordt geopperd dat de Dender moet uitgebaggerd worden, maar vlak voor de overstromingen in november zijn er onderzoeken gedaan door Waterweg & Zeekanaal. Daaruit is gebleken dat er bijna geen baggerspecie in de Dender is. Uitbaggeren is dus niet mogelijk. Het kan wel dat er door de recente overstromingen momenteel wel baggerspecie aanwezig is, maar dat zal miniem zijn en kan gemakkelijk verwijderd worden met de huidige methoden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background