1 apr 2011

Stuw wordt in 2012 vernieuwd

De stuw in Geraardsbergen wordt in 2012 vernieuwd. Dat vernam CD&V Geraardsbergen van het kabinet van Hilde Crevits, Vlaams Minister van Openbare Werken en Mobiliteit.

Minister Crevits bevestigt dat het voorontwerp voor de vernieuwing van de stuw in Geraardsbergen nagenoeg klaar is en dat het project-Milieueffectrapportage in opmaak is. In de praktijk betekent dit dat de werken kunnen starten in 2012, zoals eerder beloofd door de Minister.

De nieuwe stuw wordt 1 meter dieper gebouwd dan de bestaande. Dit houdt in dat na de vernieuwing van de stuw de bedding van de Dender stroomopwaarts richting Overboelare over een afstand van ongeveer 1 km zal verdiept worden met 1 meter.

Crevits onderzoekt ook of ze nog dit jaar bijkomende maatregelen kan nemen om de woningen in Overboelare te beschermen. De dienst Waterwegen en Zeekanaal kreeg daarom de opdracht van de Minister om te onderzoeken op welke manier de wateroverlastproblemen op een duurzame manier aangepakt kunnen worden.

“Momenteel onderzoekt Waterwegen en Zeekanaal of een versteviging van de dijken en de aanleg van een bijkomende dijk achter de woningen ten oosten van en parallel aan de Majoor Van Lierdelaan een oplossing zou kunnen zijn”, aldus CD&V fractieleider Johan Vanden Herrewegen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background