22 sep 2007

Studentenkiel voor Manneken Pis

Vanavond schonken de oudstudenten van studentenclub De Geeraard een studentenkiel aan het Geraardsbergse Manneken Pis. Daarmee toont de studentenclub 11 jaar na de ontvoering van het manneken eindelijk berouw.

11 jaar geleden lichtten de destijds jonge studenten het manneken van zijn sokkel. Het manneken moest de studenten helpen bij de bezetting van het Gravensteen in Gent.


Eric Martens

“De ontvoering is er trouwens gekomen door de opmerking van een toenmalig schepen. Die vond dat er tegenwoordig geen studenten meer waren zoals in zijn tijd. Zij hadden namelijk het manneken gepiekt,” aldus Eric Martens. “Er was inderdaad wat schade, maar dat is nooit onze bedoeling geweest. Als geboren en getogen Geraardsbergenaars zijn wij trouwens fier op het oudste latoenen manneken van het land. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze stunt destijds, voor de nodige media-aandacht gezorgd heeft. We zijn nu allemaal wat volwassener en vinden dat het eindelijk tijd is om op een correcte manier onze verontschuldigingen aan te bieden en dit adhv een studentenkiel aan het Geraardsbergse Manneken Pis. We hopen trouwens dat de generaties die na ons volgen evenveel respect zullen hebben voor het erfgoed van onze stad.”

De leden en het bestuur van studentenclub De Geeraard verbinden er zich dan ook toe, zoals 11 jaar geleden reeds belooft aan de broederschap, om blijvend promotie te voeren voor onze stad en zijn oudste manneken.”


Huidig praeses en canton van SK Geeraard

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Flitsende politie


Vorige bericht

Politie investeert


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background