9 feb 2011

Student automechanica naar rally

Michaël Goossens uit Geraardsbergen mag deel uitmaken van het raceteam Delahaye Classic van Patrick Snijers en François Duval tijdens de rally van Legend Boucles in Spa.

 

Michaël Goossens, rechts op de foto, mag naar de rally van Lengend Boucles

De jongeman, die de opleiding automechanica volgt in het Koninklijk Atheneum in Geraardsbergen, werd door de school ingeschreven voor een wedstrijd van de Belgische automobielsector Febiac. Die wil de verschillende beroepen promoten bij studenten. “Enerzijds ondervinden de werkgevers in de autosector aanzienlijke moeilijkheden om gekwalificeerd personeel te vinden en te houden. Anderzijds behalen er elk jaar heel wat jongeren een diploma in een autotechnische richting. Te weinig van deze jongeren komen echter in de autosector terecht na hun studies. Bovendien gooien heel wat onder hen de handdoek in de ring na een eerste teleurstellende beroepservaring in de sector”, zegt KA-directeur Nicolas Verscheure. “Voor Michael gaat een jongensdroom in vervulling. De snelheid waarmee de technici aan de slag moeten in de pits spreekt hem echt aan. Hij voelt nu al de adrenaline stijgen omdat hij weet dat hij weldra zelf deel uitmaakt van de technische crew”, aldus Verscheure.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background