11 mei 2007

Stormwinden worden erkend als ramp

Tijdens de maand januari 2007 werd het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen 2 dagen na elkaar, op 18 en 19 januari, getroffen door een uitzonderlijke storm. Dat resulteerde in 5.788 meldingen van schadegevallen, verspreid over 58 gemeenten; waaronder Geraardsbergen, Lierde en Brakel.

Deze storm is nu erkend als ramp, waardoor zowel particulieren als rechtspersonen die door één van deze rampen schade geleden hebben, een dossier kunnen indienen bij de provinciegouverneur, dienst Rampenfonds, om een eventuele financiële tegemoetkoming te bekomen. Deze dienst onderzoekt de aanvraag en bepaalt de vergoeding.

De uiterste indieningsdatum is bepaald op 31 augustus 2007. Voor meer informatie kunnen de getroffenen terecht bij het stadsbestuur van Geraardsbergen of bij de gemeentediensten van Lierde en Brakel.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background