24 dec 2010

Stookolieactie in Lierde breekt alle records

De vierde gezamenlijke stookolie-aankoop die Sp.a Lierde heeft georganiseerd is een enorm succes geworden.

160.000 liter werd er besteld door meer dan 100 gezinnen uit Lierde. Daarmee zijn de cijfers van vorige acties ver overschreden. Vanuit de hele gemeente liepen de bestellingen vlot binnen.

De lokale afdeling van sp.a Lierde was de eerste in Vlaanderen om zo’n gezamenlijke aankoop van stookolie te organiseren. “De voorbije maanden werden we aangeklampt door vele Lierdenaars met de vraag of we onze eindejaarsactie toch ook dit jaar zouden opzetten,” zegt secretaris van sp.a Lierde, Bert Wastyn, “en het spreekt vanzelf dat we als pionier ook dit jaar niet achterwege mochten blijven.”

De vierde stookolieactie is dan ook een succes geworden, maar sloeg dit jaar echt gensters: “Dat we een record van liefst 160.000 liter zouden halen, is toch wel een opsteker,” zegt voorzitter van Sp.a Lierde Johan Persyn, “en daaruit blijkt toch hoe groot de behoefte bij velen is om in deze barre tijden de energiefactuur wat naar beneden te halen. Opvallend was opnieuw dat er vele ‘kleinere’ bestellingen bij waren, van mensen die 500 tot 1500 liter bestelden en die nu dus van een superkorting kunnen genieten!”

En die superkorting kwam er ook. Er werd afgeklokt op 0,6450 euro per liter, terwijl de dagprijs op 0,7319 lag voor kleine bestellingen en op 0,7069 voor bestellingen vanaf 2000 liter. Dat betekent voor alle bestellingen samen een besparing van vele duizenden euro. Voor één bestelling van 2000 liter is er al een besparing van zowat 125 euro en voor kleinere bestellingen valt de besparing verhoudingsgewijs dus nog veel groter uit.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background