18 dec 2008

Stookolie-actie SP.a opnieuw succesvol

De tweede actie van de lokale SP.a-afdeling van Lierde, om gezamenlijk stookolie aan te kopen, is een succes geworden. Opnieuw werd meer dan 100.000 liter besteld. Ook nu haalde de plaatselijke leverancier de bestelling binnen, na een openbare veiling via het internetbedrijf IChoosr.

De veiling leverde bovendien een bijzonder scherpe prijs op van 0,4345 euro per liter, 3,5 eurocent onder de gemiddelde dagprijs. Wie 2000 liter besteld heeft wint meer dan 70 euro en wie 1000 liter bestelt wint meer dan 55 euro.

Half januari start SP.a Lierde, in primeur voor Vlaanderen, een gezamenlijke actie voor het aankopen van aardgas en elektriciteit.

De hele SP.a-ploeg van Lierde is bijzonder opgetogen met het bereikte resultaat. Voorzitter Johan Persyn: “Ondanks alle commotie rond de gezamenlijke aankopen is er ook nu een tachtigtal bestellingen binnengekomen, voor in totaal ruim 100.000 liter. 70% van de bestellingen is trouwens weer een kleinere bestelling, onder 2000 liter, die dus opnieuw een serieus extra voordeel haalt uit de samenaankoop. Dat onderstreept andermaal het sociale van dit soort acties.”

“Dit succes sterkt ons voor de revolutionaire actie rond aardgas en elektriciteit halfweg januari,” zegt Johan Persyn. “Nu al hebben heel wat mensen een formulier ingestuurd waarbij ze aangeven naar een andere en dus goedkopere leverancier te willen overstappen. En vanaf halfweg januari zullen mensen nog een extra gelegenheid krijgen om, eventueel online, in te tekenen. Overigens is wat elektriciteit betreft al afgesproken met de leveranciers die meedoen dat ze 100% groene stroom moeten garanderen, zodat zowel onze portemonnee als het klimaat er wel bij varen.”

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background