6 dec 2016

Stijgend aantal vacatures in de Geraardsbergse bouw

Het gaat goed met de bouwsector in Geraardsbergen.

In Geraardsbergen is dinsdag de 250ste arbeider aan de slag gegaan in het project Bouwbaan. Sinds 2009 helpt het project in Geraardsbergen werklozen aan een job in de bouw. Meestal gaat het om werkzoekenden met een tekort aan ervaring, scholing of arbeidshandicap. “Werkzoekenden en jongeren die bewust kiezen voor een job in de bouw, worden intensief begeleid richting deze tewerkstelling. Dit is een niet evidente opdracht, want de sector kampte een aantal jaren met een moeilijke economische periode en bijgevolg een daling van het aantal vacatures”, zegt schepen van economie Véronique Fontaine. Toch slaagde Bouwbaan erin veel mensen aan het werk te krijgen als metselaar, stukadoor, dakdekker, stellingbouwer, loodgieter, installateur, enz.

Nog meer goed nieuws, want ook het aantal vacatures in de bouw steeg de voorbije jaren. In Geraardsbergen zijn er 56% meer vacatures in de bouw dan een jaar geleden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background