27 okt 2009

Stijgend aantal inwoners in stadscentrum

We willen terug meer in het centrum van een stad of gemeente wonen, en dan liefst in de buurt van een school. Jonge gezinnen zijn vandaag, meer dan ooit, op zoek naar een centraal gelegen woning, liefst in de buurt van een school. Dat deze gezinnen zich vandaag terug meer uitbreiden, de duurdere verplaatsingskosten, en het steeds drukker wordende verkeer spelen zeker een rol in hun keuze.

In het stadscentrum van Geraardsbergen is er een lichte stijging van het aantal inwoners waar te nemen. Begin dit jaar woonden er 6.587 mensen in het stadscentrum van Geraardsbergen. Een stijging van 81 inwoners tegenover het jaar voordien. Het stadscentrum zit opnieuw in de lift.
In 2003 was er een absolute dip met 6.233 inwoners. De laatste 6 jaar gaat dat aantal opnieuw in stijgende lijn. Toch zijn er nog steeds 137 inwoners minder dan in 1992.

In groot-Geraardsbergen zit het aantal inwoners al jaren in de lift. Met 31.832 begin dit jaar haalt Geraardsbergen een absoluut recordaantal.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background