27 feb 2013

Stickeractie tegen alcohol voor minderjarigen

De stad Geraardsbergen en PISAD zijn een sensibiliseringscampagne gestart tegen de verkoop van alcohol aan minderjarigen.

In België werden vorig jaar 205 pv’s opgesteld voor verkoop van alcohol aan minderjarigen. Een verviervoudiging tegenover 2010. Evelyn Branswijk, drugbegeleider bij het Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband (PISAD), en burgemeester Guido De Padt (Open Vld) gaan de komende weken langs bij de detailhandels om ze te herinneren aan de wetgeving rond alcohol bij jongeren.

“Het gebruik van alcohol bij kinderen en adolescenten brengt omwille van hun jeugdige leeftijd een aantal specifieke kwetsbaarheden met zich mee. Zo heeft het gebruik van alcohol een nefaste invloed op de ontwikkeling van de hersenen tijdens de adolescentie. Bovendien lopen jongeren die op vroege leeftijd experimenteren met alcohol een groter risico op om later verslaafd te worden en verhoogt de kans op negatieve fysieke, sociale en mentale gezondheidsproblemen”, weet Evelyn Branswijk.

“Het uitwerken van een drug- en alcoholbeleid is een belangrijke prioriteit binnen het meerjarenplan van de stad Geraardsbergen. In het lokaal overlegplatform GEROM willen we de vraag en het aanbod naar drugs terugdringen”, zegt burgemeester De Padt.

Aan de hand van een stickeractie willen de stad en PISAD benadrukken dat er geen alcohol mag verkocht worden aan -16 jarigen en geen sterke dranken aan minderjarigen. Nachtwinkels mogen zich binnenkort ook aan gerichte controles verwachten vanuit de FOD Gezondheid.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background