8 okt 2010

Sticker toont dementievriendelijke zaak

Winkeluitbaters moeten leren omgaan met personen met dementie. Daarmee zet het OCMW van Geraardsbergen een nieuwe stap naar het streven van een dementievriendelijk Geraardsbergen.

In een gratis workshop wil het OCMW handelaars en diensten de aanvaarding van personen met dementie vergroten zodat ze inzicht krijgen in het (h)erkennen van de ziekte. Daardoor kunnen misverstanden, die vaak voor onbegrip kunnen zorgen, vermeden worden.

De diensten en handelaars die een inspanning leveren om deze vorming bij te wonen, krijgen een sticker waarmee ze aan het publiek kenbaar kunnen maken dat binnen hun dienst of zaak aandacht is voor personen met dementie. Het label bevat een rode zakdoek met een knoop erin en de vermelding “Dementievriendelijk Geraardsbergen”. De knoop in de zakdoek symboliseert het geheugensteuntje en geeft aan dat mensen met dementie en hun familie kunnen rekenen op een aangepast onthaal en dienstverlening.

“In het werken aan een dementievriendelijke stad staat Geraardsbergen niet alleen”, zegt OCMW-voorzitter Guido De Padt. “In Brugge loopt een vergelijkbaar project en zal het label ook in het stadsbeeld verschijnen.”

De eerste opleidingssessies vindt plaats op dinsdag 12 oktober van 14 tot 16 uur en van 20 tot 22 uur in het dienstencentrum De Maretak, Groteweg 27 te Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background