12 mei 2010

Stem voor Geraardsbergen als lekkerste stad

Geraardsbergen is één van de 5 steden in Oost-Vlaanderen die tot en met 15 september hun authentieke toeristische en culinaire troeven in de verf zullen zetten.

De gemeente die hier het best in slaagt, zal de eretitel ontvangen van Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land. Samen met Aalst, Sint-Laureins, Sint-Niklaas en Wetteren is Geraardsbergen immers laureaat in de campagne ‘Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land’, een initiatief van Tafelen in Vlaanderen en Toerisme Oost-Vlaanderen.

Geraardsbergen werpt haar zwaargewicht in de ring, namelijk de Geraardsbergse mattentaart. De toeristische dienst werkte in samenwerking met de horecazaken een culinaire fietsfotozoektocht uit, de Mmm Route. Aan de hand van grote foto’s in het landschap leer je alles over het productieproces en de ingrediënten van de mattentaart. Uiteraard wordt er ook geproefd in de plaatselijke horecazaken.

De vijf laureaten gaan vanaf nu proberen de aandacht te trekken van de nationale jury en het publiek door campagne te voeren. De stem van het publiek telt mee voor 1/4de van de stemmen en kan op www.vlaanderenlekkerland.be.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background