2 sep 2007

Stekjes geworpen

Deze namiddag konden kermisgangers voor de 40ste keer doosjes lucifers grabbelen tijdens de Stekjesworp in Overboelare. Karel Wildemeersch uit de Burgstraat in Overboelare won daardoor een bedrag van 100 euro.

De Stekjesworp ontstond in het zog van de Krakelingenworp in Geraardsbergen. Die ‘moeder der worpen’ kreeg navolging in de meeste deelgemeenten waar onder meer gegooid werd met appels, botermelk, jeneverflesjes, mattentaarten en sigaren. In Overboelare bleef de Stekjesworp, in tegenstelling tot veel andere gooifestijnen, een blijver.

De stekjesworp kwam er naar aanleiding van de lucifersfabriek Swedish Match die in Overboelare gevestigd was. De worp zette de band tussen het dorp en de lucifersnijverheid in de verf. Toen de Swedish Matchvestiging sloot, bleef de Stekjesworp toch op het kermisprogramma staan. 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background