31 mrt 2006

Stekelarjaantjes te water

Tijdens de recentste gemeenteraad van 28 maart werd een groep maatregelen die het respect voor en de herleving of herwaardering van het water ten goede komen goedgekeurd.

De Abdijvrienden, Karel De Pelsemaeker en Armand Matthijs, zijn uiteraard bijzonder opgezet met dit toekomstgericht initiatief. Het heuvelachtige Geraardsbergen heeft een schat aan waterbronnen. Alleen zijn ze verwaarloosd, afgesloten of, op sommige plaatsen, gewoon afgeleid naar de riolering.

Daarom wil dit duo een koppel levende stekelarjaantjes te water laten in de Marbolfontein op de Markt. De visjes worden zo geheten naar analogie van stekelbaarsje en het nieuwe Abdijgebak Arjaantje.

Later zullen deze visjes een ereplaats krijgen onder de nieuwe kiosk op het Marktplein. Doorheen de glazen vloer en langs de zijkanten zal men de stekelarjaantjes kunnen bewonderen. De kiosk wordt een onderdeel van de nieuwe ‘bronnenroute’ die vertrekt vanaf Manneken-Pis. Op weg naar de Oudenberg zullen het levend water en de visjes te zien zijn aan de Marbol, de Kiosk, het Grupellopark aan de Vesten, de Oudenbergstraat en de mysterieuze vijver op de top van de Oudenberg.

De tewaterlating van de twee stekelarjaantjes wordt meteen het startschot van een veelbelovend toeristisch seizoen voor de stad en gaat door op 1 april om 10u30.

Als dat maar geen één-aprilvissen zijn…

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background