7 dec 2018

Stefan Delannoit wint Geraardsbergse cultuurprijs

In Geraardsbergen zijn de jaarlijkse cultuurprijzen uitgereikt. 

De Cultuurprijzen van Geraardsbergen stonden dit jaar in het thema van de Wereldoorlogen. De winnaars werden donderdagavond bekend gemaakt tijdens de vijfde editie van de prijsuitreiking in het Arjaantheater. Twee van de drie prijzen zijn gelinkt met de wereldoorlogen. Tussen de uitreikingen door zorgde zangeres Soetkin Baptist voor de nodige ontspanning en pauzes. Zij kwam voor de gelegenheid helemaal terug uit het hoge Noorden.

Stefan Delannoit werd de winnaar van de individuele prijs. Samen met zijn vereniging “Wingsofmemory” zet hij zich al jaren in voor de luchtvaartgeschiedenis van de stad. Recent nog heeft hij een kunstwerk ontworpen dat dienst doet als monument voor de herdenking van het bombardement op Hunnegem. “Erfgoed is heel belangrijk, Stefan heeft de oorlog en de invloed ervan op onze stad op die manier onder de aandacht gebracht”, klonk het bij de Jury. Het bedrag van 500 euro dat hij wint met dit project, gaat meteen naar zijn nieuwe project.

De Cultuurprijs voor de vereniging ging naar concertband Cecilia Geraardsbergen. Deze muziekvereniging, met een 70-tal leden, werkt intensief aan diverse concerten. Een belangrijk aspect van hun groep is diversiteit, met een gezonde mix van modern en klassiek geïnspireerde muziek. De groep heeft ondertussen al een palmares van meer dan 200 jaar. De jury was zeer lovend, omdat ze de jeugd betrekken, Geraardsbergen bekend maken buiten de stadsgrenzen en zeer vernieuwend zijn. De 1.000 euro, dat de vereniging won, zal door de leden slim besteed worden.

Tot slot werd Peter van de Parre bekroond met de cultuurvrijwilligersprijs. Ook hij wint met een project gerelateerd aan de wereldoorlogen. Zijn expo over het leven tijdens De Groote Oorlog, vertelt over de militaire operaties in onze regio. De jury was zeer enthousiast door de creatieve manier waarop hij de expo presenteert. Daarbij gebruikt hij maquettes om zo de leefwereld van de jeugd te integreren. De expo van Peter loopt nog tot 28 juni 2019 in Hunnegem. Met zijn bedrag van 500 euro gaat hij het technisch team van zijn project verwennen. Volgens hem zijn zij de personen die zorgen voor een geslaagde expo.

Alle 15 genomineerden kregen een bronzen beeldje, ontworpen door Arnold de Cock. De drie winnaars mochten hun klein beeldje omwisselen in een groter beeld. Opvallend is ook dat met iedere editie het aantal deelnemers en het aantal toeschouwers toeneemt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background