22 feb 2010

Steengroeve vervalt tot stort

De steengroeve Carrière Notté in Lessen is een stort aan het worden. Dat zegt natuurvereniging CSCL.

Sinds eind 2008 is de site voorbestemd als het parkeerterrein van het Snow Games centrum. Het prestigieuze project Snow Games in Lessen moet een overdekte skipiste van 100.000 vierkante meter worden, in de verlaten steengroeven van Lessen.

Vrachtwagens met bouwafval, ook uit Vlaanderen, komen hier storten. Het lijkt pakijs van polystyreen, plastics en andere afvalstoffen die op het water van de Carrière Notté, te Lessen drijven.

“Tot hiertoe zijn de verschillende klachten en PV’s, gericht aan de promotoren van het project, zonder succes en wordt er rustig verder gestort in de Carrière”, zegt de CSCL.
De omwonenden vrezen dat het zichtbare vuil aan de oppervlakte slechts het zichtbare deel is van een veel ernstigere milieuverontreiniging. Dit, met de schandalen van Mellery D’Hoppe nog fris in het geheugen, maakt de inwoners ongerust.

CSCL (Coordination pour la Sauvegarde des Carrières de Lessines) gaf de feiten aan en hoopt dat de instanties van de Waalse Regio snel hun verantwoordelijkheden zullen nemen en antwoorden op de bezorgdheid van de omwonenden. Daarnaast hoopt de natuurorganisatie op sancties, die de promotoren zullen verplichten om de plaats te saneren.

De vrees is groot dat Snow Games enkel een verminking van het landschap en de industriële archeologie zal worden, met een nieuw vuilnisbelt tot gevolg. Ook over de levensvatbaarheid van het project Snow Games rijzen grote vragen in de huidige economische realiteit.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background