24 mrt 2021

Steden betalen rit naar vaccinatiecentra

Ninove en Geraardsbergen hebben een regeling uitgewerkt, waardoor je gratis met bus, trein of met een vrijwilliger naar het vaccinatiecentra kan. De maatregelen werden opgezet voor mensen die niet te voet, met de fiets of eigen vervoer kunnen komen. Meer info onder deze afbeelding.

  • Wie met de bus naar het vaccinatiecentrum wil, kan VCGER sms’en op de dag van zijn/haar vaccinatie naar het nummer 4884. Hij/zij zal een gratis heen-en-weer sms-ticket krijgen. Wie geen gsm heeft, kan een papieren ticket aanvragen via ons gratis nummer 0800 94 412. Het ticket wordt dan met de post bezorgd. Het sms-ticket is ook geldig voor de belbus. Per gsm kunnen maximum 2 gratis heen- en-terug tickets worden aangevraagd.
  • Sinds dit weekend kunnen burgers gratis met de trein naar het vaccinatiecentrum komen. Het ticket is aan te vragen via de NMBS (via de website, de app, aan de automaten of het loket). Voor sommige deelgemeentes met een station kan dit een goede oplossing zijn. Op het Stationsplein van Geraardsbergen staan er gratis deelfietsen (Blue-bikes) ter beschikking. Er zijn ook gratis shuttles van en naar het vaccinatiecentrum.
  • Wie naar het gratis nummer 0800 94 412 belt, kan een hulprit aanvragen. In Geraardsbergen haalt een vrijwilliger de burger op en brengt hem/haar terug. In Ninove loopt er een samenwerking met de taxibedrijven. Voor 70-plussers en minder mobiele personen (in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een handicap) is deze oplossing volledig gratis. Andere burgers betalen een kleine bijdrage. Het 0800 nummer is elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.
  • Voor mensen die niet mobiel zijn, kan de huisarts een thuisvaccinatie aanvragen.
 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background