18 mrt 2009

Stationsbuurt wordt veiliger

In het stadhuis van Geraardsbergen werd woensdagmiddag het samenwerkingsverband ondertekend voor een veilige stationsbuurt. Rond de stationsomgeving is er regelmatig verkeersoverlast, vandalisme en heerst soms een onveiligheidsgevoel. Om deze problemen aan te pakken werd een samenwerkingsverband opgericht tussen de NMBS, De Lijn, het parket, de lokale en federale politie en het stadsbestuur. De verschillende partners werken elk vanuit hun eigen specialiteit en slaan zo de handen in elkaar.

“Partnerschap en overleg zijn in dit verband sleutelwoorden tot succes”, zei de dienstchef veiligheid van de NMBS Hendrik Vanderkimpen. De doelstellingen worden uitgetekend door een stuurgroep, de concrete acties zullen georganiseerd worden door een projectgroep. Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt, die ook bij de ondertekening aanwezig was, vestigt de aandacht of het feit dat elk van de partners goed zijn bevoegdheden moet weten in te schatten.

Enkele maanden geleden werden al enkele acties ondernomen. Zo werden camera’s in het stationsgebouw geplaatst en werden fietslockers geïnstalleerd. Het masterplan voor het station wordt nu verder uitgewerkt. Er zal bijzondere aandacht zijn voor parkeermogelijkheid en een fraaie omgeving.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background