4 mrt 2004

Start renovatiewerken Kaai


Minister van Openbare Werken, Gilbert Bossuyt heeft deze ochtend de renovatiewerken officieel gestart.
Na de verschillende toespraken werd de eerste paal in de Dender geplaatst. Burgemeester Guido De Padt en Schepen Freddy De Chou toonden zich uitermate tevreden over dit project. Er zal uiteraard hinder zijn voor het doorgaand verkeer in het centrum. Sinds deze week wordt er een kabel getrokken onder de Dender, daardoor is de Grotestraat gedeeltelijk versperd.

De bedoeling is om de rivier tussen de twee Denderbruggen te herwaarderen. Tot nog toe werd de Dender vooral gewaardeerd voor het watertransport, maar daar komt nu verandering in. Er komt een wandelpad en een fietsroute tussen de twee Denderbruggen. Ook komt er een aanlegsteiger voor plezierboten. Er zullen ook enkele parkeerplaatsen langs de Dender verdwijnen en enkele straten krijgen éénrichtingsverkeer. De werken kosten 2 miljoen euro en kaderen in een ruimer project om de rivieren in Vlaanderen te herwaarderen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background