23 dec 2009

Stadswacht sensibiliseert tegen gauwdieven

Enkele tips hoe gauwdiefstal te vermijden:

* Gauwdieven maken handig gebruik van de drukte die bestaat bij het in- en uitstappen van bus, trein, auto. Hou je abonnement, rittenkaart of geld daarom klaar zodat je de portefeuille niet moet bovenhalen op een moment dat je minder aandachtig bent.

* Veel voorkomende praktijken zijn het besmeuren van de bovenkleding van een slachtoffer om de aandacht af te leiden en het lossnijden van de jasvoering om de portefeuille onopgemerkt te kunnen wegnemen.

* Heel wat gauwdieven opereren niet alleen, maar hebben helpers die voor afleiding moeten zorgen of er met de buitgemaakte portefeuille vandoor gaan. Let daarom op wanneer je toevallig wordt aangelopen of wanneer er in je omgeving blijkbaar zonder reden ineens opschudding ontstaat.

* Persoonlijke papieren die je niet verplicht bij moet hebben, laat je best thuis.

* Sluit je handtas altijd goed af en draag ze tussen arm en lichaam met de sloten naar binnen gekeerd. Of je nu wandelt, stilstaat of zit, hou je handtas steeds in het oog en houd ze dicht tegen je aan.

* Een portefeuille zit veiliger in een achterzak van een broek of in de binnenzak van een vest of mantel wanneer je deze zakken afsluit. Haal je portefeuille boven om te betalen? Laat dan de inhoud ervan zo weinig mogelijk zien aan de omstanders.

* Bewaar je bankkaarten, sleutels en documenten waarop uw adres aangeven is, niet allemaal samen. De (pin)code van je bankkaarten(en) kan je best uit het hoofd leren.

* Beperk de hoeveelheid geld die je bij je hebt en maak zoveel mogelijk gebruik van bankkaarten, ze zijn een veilig betaalmiddel.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background