7 jul 2021

Stadsschuld in Geraardsbergen blijft stijgen

De stadsschuld in Geraardsbergen is opnieuw gestegen. De voorbije twee jaar is de schuld telkens met 11% gestegen. Per inwoner heeft Geraardsbergen een schuld van 2.013 euro. In 2018 was dat nog 1.814 euro. 

Een verkeerde tendens vindt oppositiepartij N-VA. “Geraardsbergen blijft de schulden opbouwen, dit ondanks de indrukwekkende subsidies die de stad van de Vlaamse overheid heeft ontvangen.” Volgens burgemeester Guido De Padt (Open Vld) moet Geraardsbergen investeren in nieuwe projecten, om te kunnen groeien en bloeien.

Ondermeer de bouw van het ontmoetingscentrum en bijhorende bibliotheek, de vernieuwing van het Abdijpark en een nieuwe sporthal kosten de belastingsbetaler heel wat geld. De Padt belooft de schuld niet verder te willen verhogen.

In haar persbericht spreekt N-VA over een stijging van 38%, maar die cijfers kloppen niet zegt De Padt. “Sinds 2020 worden de jaarrekeningen van stad en OCMW immers gezamenlijk gerapporteerd. N-VA vergeleek in 2018 enkel de schulden van de stad met de gezamenlijke schulden in 2020.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background