22 sep 2010

Stadsplan geeft ook overzicht van veilige fietsroutes

Inwoners van Geraardsbergen hebben de afgelopen weken het nieuwe stadsplan in de brievenbus gekregen. Op de achterzijde van het plan staat sinds dit jaar ook een overzicht van de meest veilige fietsroutes. Daarnaast vind je er ook de buslijnen op aangeduid.

“Het jaagpad langs de Dender vormt een belangrijke as”, zegt schepen van communicatie en fietsbeleid Bram De Geeter. “We hebben telkens getracht om een veilige route aan te duiden tussen het stadscentrum en de kerk van elk dorp. Op elke route staan uitroeptekens om de plaatsen aan te duiden waar men extra voorzichtig dient te zijn.” De Geeter wijst er op dat veiligheid en verantwoordelijkheid van de fietsers ook een kwestie is van goed materiaal en opvallende fietskledij.

Binnenkort komt er ook nog een fietsroutekaart die wordt samengesteld in samenwerking van de Fietsersbond en de Geraardsbergse scholen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background