25 nov 2010

Stadsdiensten worden bereikbaarder voor 70-plussers

De stad en OCMW van Geraardsbergen gaan hun dienstverleningsaanbod bereikbaarder maken voor 70-plussers. Met het project “Zilvergrijsgewijs” wil men in 4 deelgemeenten van Geraardsbergen inwoners bereiken die de weg naar de stadsdiensten moeilijk vinden, bereikbaarder maken.

“In eerste instantie zal een maatschappelijk werkster 100 huisbezoeken afleggen in Ophasselt, Viane, Zandbergen en Zarlardinge”, zegt OCMW-voorzitter en initiatiefnemer Guido De Padt (Open Vld). “De selectie wordt gemaakt op basis van de demografische samenstelling van de doelgroep. Alle 70-plussers zullen vooraf op de hoogte worden gebracht via een brief. Uiteraard zijn ze vrij om al dan niet mee te werken. Met het initiatief wil ik onze diensten introduceren en de hulpverleninig in de deelgemeenten van Geraardsbergen vergroten.”

Schepen van financiën, begroting, senioren, sociale zaken en gezin Ann Panis (Open Vld) meent dat dit projectvoorstel perfect kan aansluiten bij het ouderenbehoeftenonderzoek dat nog lopende is.

Het initiatief wordt gecoördineerd vanuit het Sociaal huis, een centraal aanspreekpunt waar je terecht kan voor al je vragen omtrent sociale dienstverlening. Het Sociaal huis vind je op de bovenste verdieping van het OCMW gebouw in de Kattestraat in Geraardsbergen.

Op basis van de ervaringen en de resultaten zal het project geëvalueerd worden naar een mogelijke continuering en/of uitbreiding.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background