14 sep 2010

Stadsbestuur wil interieur Abtenhuis renoveren

Het stadsbestuur van Geraardsbergen wil het interieur van het Abtenhuis renoveren, en moet daarvoor op de gemeenteraad de eerste aanbestedingsdossiers goedkeuren.

De Geraardsbergse musea zijn in afwachting van een grondige renovatie reeds sinds enkele jaren verhuisd naar de lokalen in de Collegestraat.

De gevel van het Abtenhuis is reeds enkele jaren geleden grondig gerenoveerd, maar de werken aan het interieur laten op zich wachten. Schepen van Cultuur Guido De Padt wil van het Abtenhuis nu een heus belevingscentrum maken. De realisatie van het hele project zou 3.234.705 euro kosten. De stad, de provincie en het Vlaams Gewest nemen daarvan een flink deel voor hun rekening, maar er wordt eveneens gehoopt op een Europese erkenning waardoor men ook op subsidies van de Europese erkenningscommissie zou kunnen rekenen.

Men hoopt in de loop van 2011 met de renovatiewerken te kunnen starten. Tegen 2013 of 2014 zou het Abtenhuis dan hopelijk de deuren terug kunnen openen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background