14 nov 2015

Stadsbestuur machteloos in Kleine Steenstraat

De stad Geraardsbergen kan niet ingrijpen in de Kleine Steenstraat in Geraardsbergen.

Vier leegstaande woningen in het stadscentrum van Geraardsbergen zorgen voor wrevel bij buurtbewoners, maar ook bij het stadsbestuur. In de Kleine Steenstraat zijn krakers actief geweest, heerst er hevige stank en ligt er heel wat afval. “De stad kan hier niets aan doen”, zei schepen van huisvesting Martine Duwyn zaterdagochtend op MIG. “Dit zijn eigendommen van mensen, waar we niet zomaar binnen kunnen gaan. Desondanks zijn we er van bewust dat dit moet stoppen. De politie zal de eigenaars contacteren en met hen rond de tafel gaan zitten.”

Het stadsbestuur wil dit soort zaken vermijden door huurwoningen te controleren. Van 72 woningen die sinds 2013 werden ongeschikt- of onbewoonbaar verklaard, zijn intussen 46 woningen opnieuw in orde gesteld door de eigenaar. Die krijgt daarvoor een attest. Bewoners die hun woning laten leegstaan, moeten daarop een belasting betalen.

Intussen heeft de stad ook het voormalige ELDI-gebouw gekocht in de Weverijstraat. Het gebouw staat al enkele jaren leeg en zal een woonbestemming krijgen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background