14 jun 2008

Stadsambtenaar veroordeeld

Een stadsambtenaar uit Geraardsbergen die in 2004 om dringende redenen werd ontslagen, krijgt vier maanden cel en 550 euro boete voor verduistering en laster.

Ze werd wel voor het grootste deel vrijgesproken voor verduistering van 22.116 euro. Volgens de rechtbank is de vrouw slechts schuldig aan de verduistering van 810 euro uit de stadskas, feiten die op de bewakingsvideo waren vastgelegd. Over de rest van de som, het tekort dat na de feiten werd vastgesteld in de stadskas, bestaat er twijfel.
Nadat de vrouw op heterdaad werd betrapt, kreeg het dossier nog een staartje. In 2005 werd een anonieme brief teruggevonden in het kerkboek van de Sint-Bartholomeuskerk en verspreid in verscheidene brievenbussen van de stad. Daarin werd de stadsontvanger beschuldigd van allerlei wantoestanden op het stadhuis. Volgens de rechtbank is de gewezen stadsambtenaar duidelijk de aanstookster van de brief. Ze moet de stadsontvanger daarom 500 euro morele schadevergoeding betalen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background