17 feb 2010

Stadhuistrappen en Manneken Pis zullen pronken op Krakelingen

De restauratie van de trappen van het Geraardsbergen stadhuis nadert zijn einde. De werken startten eind juni 2009 en moesten volgens plan reeds anderhalve maand geleden afgelopen zijn.

“De werken hebben zolang geduurd omdat er een extreme vriesperiode geweest is deze winter”, zegt Bart Vander Beken van de stad. “Ten laatste vrijdagavond zal het Manneken Pis terug op zijn sokkel geplaatst worden en zullen alle de afschermgordijnen volledig verwijderd worden. Net op tijd voor het komende Krakelingenfeest.”

Het Manneken Pis ontbreekt voorlopig nog op zijn sokkel. Die werd weggehaald voor het zandstralen van z’n pui. Daarmee wil de aannemer voorkomen dat het plassend ventje schade zou oplopen. De toeristen die toch een Manneken Pis willen zien moeten zich wenden tot het toeristisch informatiekantoor “De Permanensje”.

De trappen van het stadhuis werden oorspronkelijk helemaal weggehaald en vervangen door een metalen constructie. Nadien werd de trapleuning helemaal gereinigd en werden de treden, waar nodig, vervangen. Ook de Marbol kreeg een grondige poetsbeurt met waar nodig extra voegwerken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background