24 jun 2015

Stad zoekt brugfiguren

Omdat niet alle kinderen evenveel kansen hebben, werken ze in Geraardsbergen voortaan met brugfiguren. Dat gebeurt in het kleuter- en basisonderwijs door stad, Rode Kruis en scholen uit het vrije net.

“Brugfiguren ondersteunen de leerlingen waar nodig en kunnen ingezet worden om de dialoog tussen ouders en scholen te optimaliseren. De begeleiding door brugfiguren kan zowel bij de kinderen thuis als op school. Het voorbije schooljaar hebben we voor deze begeleiding van de kinderen kunnen rekenen op een enthousiaste ploeg vrijwilligers”, aldus schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont. Die brugfiguren ondersteunen de kinderen bij het maken van het huiswerk, leestraining, leren studeren, enz. 

Om volgend schooljaar meer leerlingen te kunnen ondersteunen, is men op zoek naar vrijwilligers. Dat kan via 054 43 45 14 of www.rodekruisgeraardsbergen.be/sociale-hulpverlening/brugfiguren

Zaterdagvoormiddag geven de initiatiefnemers een woordje uitleg op MIG (fm 104.9).

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background