24 aug 2013

Stad wil dienstenchequebedrijf privatiseren

Het dienstenchequebedrijf van de stad Geraardsbergen maakt verlies en wordt daarom afgestoten.

Oppositiepartij Sp.a vindt het een drastische en overhaaste keuze. “Er werken 55 actieve poetshulpen die bij 374 gezinnen gaan poetsen. De strijk – en versteldienst stelt 7 personen te werk, waarvan 742 inwoners gebruik maken. Daarnaast stelt het dienstenchequebedrijf ook nog 2 administratieve krachten te werk”, zegt gemeenteraadslid Danny Van Autryve.

Sp.a vreest dat de verkoop van het bedrijf aan een privépartner niet in het voordeel van medewerkers en klanten zal spelen. “Huidige personeelsleden zullen ofwel serieus moeten inleveren op hun loon en arbeidsvoorwaarden ofwel vrezen dat ze na verloop van tijd hun job zullen verliezen wegens te duur. We weten immers dat dienstenchequebedrijven liever met jonge , en dus goedkope, krachten werken in plaats van met medewerkers met een bepaalde anciënniteit”, aldus Van Autryve. Hij pleit er voor om een studie te maken hoe het bedrijf rendabeler kan worden, dan het te sluiten. De vakbonden kregen op een overleg te horen dat het dienstenchequebedrijf op 31 december ophoudt te bestaan.

Sp.a betreurt dat de meerderheidspartijen Open Vld en CD&V steeds meer snijden in de dienstverlening en uitpakken met luxe-uitgaven zoals Vanthilt On Tour. Sp.a verwijst hiervoor naar de sluitingsplannen van het openluchtzwembad en de bibliotheek van Moerbeke, waarvan de sluitingsplannen voorlopig werden uitgesteld.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background