30 jan 2012

Stad vernieuwt omgeving Sint-Lutgardisschool in Zandbergen

De omgeving van de Sint-Lutgardisschool in Zandbergen wordt volgend jaar een stuk veiliger gemaakt. Daarover heeft het schepencollege van Geraardsbergen maandag zijn fiat gegeven. Aquafin gaat werken uitvoeren in de Bovenkassei, waarvan de stad meteen gebruikt maakt om de schoolomgeving verkeersveiliger te maken.

De dienst mobiliteit en verkeer heeft een resem maatregelen klaar. Zo wordt de weg ter hoogte van de school versmald, worden er fietssuggestiestroken voorzien vanaf de Steengroeveweg tot aan het Zandbergenplein en komt er een kiss & ridestrook ter hoogte van de school.

“Wij zijn¬†heel tevreden dat er in de druk bereden Bovenkassei volop aandacht wordt besteed aan een verkeersveilige schoolomgeving. Dit is heel belangrijk voor kinderen en ouders, omdat op die manier niet alleen ongevallen kunnen worden voorkomen, maar het veiligheidsgevoel ook de kwaliteit van het onderwijs zelf kan bevorderen”, aldus burgemeester De Padt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background