30 mrt 2006

Stad pakt zwerfvuil en hondenpoep aan

Straten, pleinen en parken worden ontsierd door hondenpoep en zwerfvuil. Een vervelende vaststelling wanneer je na de interperiode opnieuw vaker de straat op gaat. Het is geen typisch Geraardsbergs probleem, maar het stadsbestuur wil bijkomende middelen inzetten om een antwoord te bieden aan deze vorm van overlast.

Vanaf 1 april 2006 worden drie nieuwe stadswachten ingezet die specifiek de strijd aangaan met zwerfvuil en hondenpoep. Zij zijn niet alleen actief in het stadscentrum, maar ook in de deelgemeenten. Het is hun taak om er op toe te zien dat de straten proper blijven door mensen gericht aan te spreken over deze problematiek en te signaleren waar het fout gaat.

Het is ronduit ergerlijk dat inwoners het openbaar domein aanzien als vuilbak. Stadsdiensten vinden er zakken vol rommel, gaande van blikjes tot dode dieren. Het is bovendien totaal niet te verantwoorden dat hondeneigenaars de hondenpoep niet opruimen en dit wil het stadsbestuur kordaat aanpakken.Vanaf 1 juni 2006 zal het stadsbestuur deze praktijken bestraffen met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) die kan oplopen tot 250 euro. Tot dan zullen de stadswachten de toestand in beeld brengen en een beroep doen op de burgerzin van de overtreders. Indien wordt vastgesteld dat de stadswachten voorwerp zijn van verbale of lichamelijke agressie, zal aan het Parket gevraagd worden dit alleszins te bestraffen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background