12 dec 2015

Stad overweegt snelheidsverlaging in Kampstraat

De stad Geraardsbergen bekijkt of er een snelheidsbeperking kan komen in de Kampstraat in Onkerzele.

Er komt mogelijks een snelheidsbeperking van 90 naar 70 km per uur in een deel van de Kampstraat in Onkerzele. Dat zegt schepen van mobiliteit Erwin Franceus op vraag van onze redactie. In de straat gebeurde afgelopen week een dodelijk verkeersongeval. Ondanks het ongeval het gevolg was van een medisch falen, kwamen er heel wat reacties op de toegelaten snelheid op de verbindingsweg tussen Onkerzele en Schendelbeke. Buiten de bebouwde kom mag je immers 90 km/uur rijden, tenzij dit anders aangegeven is door een verkeersbord.

“Vele zaken worden al te gemakkelijk op de gemeenschap en bestuur afgewimpeld”, zegt Franceus. “Bewoners vragen herhaaldelijk naar controle op de snelheid van de wagens in hun straat, omdat er veel te snel wordt gereden. Als die controle dan gebeurt, blijkt vaak dat het merendeel van de overtreders bewoners zijn van die straat. Dit hebben we niet één, maar vele malen mogen ervaren!”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background