18 dec 2020

Stad keerde al 1,3 miljoen euro coronasteun uit

De stad Geraardsbergen keerde 1,3 miljoen euro uit aan coronasteun.

In juli 2020 werd een ondersteuningsplan uitgerold waarvan al een deel werd besteed, in 2021 wordt de steun verdergezet. “De budgetten hiervoor zijn volledig gefinancierd met eigen middelen en met Vlaamse steun”, benadrukt burgemeester Guido De Padt (Open VLD).

363.500 euro ging naar steun aan de economie zoals een toelage aan 39 logieverstrekkende bedrijven, een vermindering of vrijstelling van belastingen zoals voor horecaterrassen, taxibedrijven en marktkramers, en tijdelijk gratis parkeren. Steun voor cultuur, jeugd en sport was goed voor 444.500 euro, met een korting op inschrijvingsgeld van de Kunstacademie en een verdubbeling van de subsidies voor jeugd, sport en cultuur. En 230.000 euro voor welzijn, geestelijke gezondheid en sociale Ongelijkheid ging naar voedselhulp en laptops voor kansengroepen. En er waren nog corona-uitgaven zoals voor mondmaskers en preventiemateriaal.


Volgens burgemeester Guido De Padt blijft Geraardsbergen wel financieel gezond. Ook de balans van het meerjarenplan van 2020-2025 blijft positief.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background