22 okt 2009

Stad heeft geen interesse meer in kerk

In Atembeke staat de kerk sinds korte tijd te koop. In 2006 besloot de vzw Parochiale werken, eigenaar van de kerk, het gebouw te sluiten. Een combinatie van te veel werk voor de plaatselijke priester en een gebrek aan kerkgangers lag aan de basis van de sluiting.

Ondertussen hebben zich al enkele kandidaten gemeld die het kerkje een nieuwe bestemming willen geven. Ook de stad Geraardsbergen toonde interesse. Voor een sportzaal blijkt het pand te klein te zijn, een cultureel buurthuis bleek wel een mogelijke optie te zijn.

Enkele maanden na het te koop stellen van de kerk blijkt de stad Geraardsbergen nu toch geen interesse meer te hebben voor de koop van het pand. Uit goeie bron vernam onze redactie dat de stad geen financiële draagkracht heeft voor de aankoop van het kerkje.

De hulpkerk in Atembeke werd gebouwd in het najaar van 1962 en zou in 2012 zijn 50ste verjaardag vieren. Er zouden nog twee kandidaat-kopers zijn die de kerk in Atembeke een nieuwe bestemming willen geven.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background